Hvem er jeg?


Copyright © 25 Sep 2006 12:10 Jens Drøgemüller,
http://sycarita.bitz.dk 

Jens deltog i en radioudsendelse på Danmarks Radio 2004, netop som han var på vej ud på nye eventyr

"Alene på havet" (NB: Artiklen er delvis "sakset" fra Danmarks Radio juli 2004)

"Hvis jeg vandt i lotto, ville jeg sejle jorden rundt!". I P1's sommerserie "Alene på havet" medvirker fem personer, som aldrig har vundet i lotto. Alligevel har de i årevis sejlet rundt på verdenshavene og virkeliggjort deres drømme. Medvirkende i programmerne er datamekanikeren, automekanikeren, tømreren, trykkeriarbejderen og maskinmesteren. Det er spændende historier om eventyrlyst, oplevelser og venskaber, men også om nederlag, stædighed og brister.

Alenesejlads har altid fascineret eventyrlystne personer. Det begyndte i midten af 1800-tallet. Da verden stort set var opdaget, måtte man søge nye udfordringer. Den første egentlige jordomsejling blev foretaget af kaptajn Joshua Slocum i årene 1895-98. Slocum (f. 1844) var professionel sømand og havde som kaptajn ført nogle af de største sejlskibe rundt omkring i verden.

Joshua Slocum
Arbejdsløshed kan føre til meget, bl.a. et nyt job. Da Joshua Slocum blev arbejdsløs valgte han dog - som den første nogensinde - at sejle Jorden rundt alene. Det skete i 1895-98.

Efter en periode som arbejdsløs fik han ideen til jordomsejlingen, som blev planlagt med stop mange steder undervejs. Det blev senere til bogen "Sailing Alone Around the World" (Century, New York 1900). Den dag i dag undrer søfartskyndige og sejlsportsfolk sig over, hvordan denne jordomsejling overhovedet kunne lade sig gøre, men en af forklaringerne skal ses i hans topprofessionelle baggrund.

I Danmark har vi læst og hørt om mange jordomsejlere, og kollektiver som Troels Kløvedal og Erik Wedersøe har inspireret mange til at prøve kræfter med verdenshavene og sig selv.

Det vil nok komme bag på mange, at vi alene i Danmark har to foreninger, som organiserer langturssejlere, og at de tilsammen har over 3.000 medlemmer! De har klubarrangementer, gastebørs, medlemsblad, hjemmeside og meget andet. Hvis man skulle have lyst til eventyrene på verdenshavene, behøver man altså ikke at pantsætte huset, bygge båd i ti år eller tage den store yachtskippereksamen. Man kan blot melde sig som gast og tage med på en distance et eller andet sted i verden.

Seriens tilrettelægger Ebbe Kyrø interviewer havsejleren Jens Drøgemüller i Hundige Havn. Det var kort før afgangen til hans jordomsejling i juni 2004.

De fem personer, som vi har interviewet i sommerserien, har alle sejlet i ganske almindelige ældre sejlbåde af familietypen eller derunder. Ingen af dem har haft sponsorater eller andet økonomisk rygstød. Alene deres uafhængighed og vilje har sat dem i stand til at føre drømmene ud i livet.

Links:

Her er så et link til Jenses radio udsendelse:
Klik her for at høre radioprogrammet Alene på havet 3:5: Jens Drøgemüller
Sendedato: 28. juli  2004  Varighed: 00:28:47 

ud ag køge bugt

Jens i S/Y CARITA på vej ud af Køge Bugt

alenepåhavet3
På vej. Jens Drøgemüller foran sit legetøj, sejlskibet Carita, kort før sin afgang til de store have i slutningen af juni 2004.

I det tredje program beretter Jens Drøgemüller om forberedelserne til sin jordomsejling, og om de erfaringer han har taget med fra tre ture til Caribien.

Han sejlede fra Hundige havn syd for København i slutningen af juni 2004 uden noget erklæret mål, men med det for øje, at det kunne blive til en jordomsejling.

Medio juli er han rapporteret til at være i den Caledoniske kanal omkring Loch Ness i Scotland, og han er således i god tid til at nå gennem det Irske Hav, den Engelske Kanal, Biscayen og til Gran Canaria inden stormsæsonen sætter ind i efteråret.

Jens Drøgemüller fortæller i udsendelsen om sin baggrund for at sejle alene, at han som barn mest legede for sig selv, og at ikke ville dele sit legetøj med andre. Nu er båden hans legetøj, og den vil han også gerne have for sig selv. Ud fra dette kunne man forledes til at tro, at en jordomsejling ville være en ensom affære, men han fortæller, at et af hans mål er at møde spændende mennesker på sin rejse, og at han har knyttet mange venskaber undervejs på sine tidligere rejser.

Tilrettelæggelse: Ebbe Kyrø
Produceret af Nexus Kommunikation A/S
Sendes i uge 31, mandag - fredag 15.30. 

NB: Jens har fået en hjemmeside, hvor du kan følge hans tur over verdenshavene: http://sycarita.bitz.dk

NB: Jens blev interviewet til Jyllands-Posten den 2 marts 2005, mens han lå i Caribien på St. Lucia

Links til alle udsendelserne:

Service links:
 Send en hilsen til Jens - skriv i hans gæstebog
Retur CARITAS's Hjemmeside
Retur til forrige side 
CARITA's Fotogalleri
Oplæsning af tekst via adgangforalle.dk Få teksten læst op
Jens blev interviewet til  Jyllands-Posten den 2 marts 2005
 igen 21 december 2005
og igen i lokalbladet "Sydkysten" 30. december 2005

Informationer fra Noonsite om lande, der (måske) passeres:

Nord Europa: Belgium, Denmark, Germany, Netherlands,
Vest Europa: Canary Islands, Cape Verdes, Channel IslandsFranceIreland, Madeira, Portugal, Spain, United Kingdom
Syd Amerika:  Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela,
Mellem Amerika: Panama,
Caribien: Aruba, Barbados, Bonaire, Curacao, GrenadaMartinique, St Vincent & the Grenadines, Trinidad & Tobago
Stillehavet: SouthPacific.org American Samoa, Australia, Cook Islands, Easter Island, Fiji, French Polynesia, Galapagos, Juan Fernandez Islands, Nauru, New Caledonia, New Zealand, Niue, Norfolk Island, Papua New Guinea, Pitcairn Island, Samoa, Solomon Islands, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Wallis and Futuna
South Indian Ocean: Chagos, Christmas Island, Cocos Keeling, Comoros, Kenya, Madagascar, Mauritius, Mayotte, Mozambique, Reunion Island, Seychelles, South Africa, Tanzania
North Indian Ocean & Red Sea: Bahrain, Djibouti, Egypt, Eritrea, India, Jordan, Kuwait, Maldives, Oman, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sri Lanka, Sudan, United Arab Emirates, Yemen
Mediterranean: Albania, Algeria, BosniaCroatia, Cyprus, Egypt, France, Georgia, Gibraltar, Greece, Israel, Italy, Lebanon, Libya, Malta, Monaco, Montenegro, Morocco, Slovenia, Spain, Syria, Tunisia, Turkey

Informationer fra The World Factbook om lande, der passeres:

Nord Europa: Belgium, Denmark, Germany, Netherlands,
Vest Europa: Canary Islands, Cape Verdes, Channel Islands,  FranceIreland, Madeira, Portugal, Spain, United Kingdom
Syd Amerika:  Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela,
Mellem Amerika: Panama,
Caribien: Aruba, Barbados, Bonaire, Curacao, GrenadaMartinique, St Vincent & the Grenadines, Trinidad & Tobago
Informationer om Caribien
Kort Over Caribien
Stillehavet:American Samoa, Australia, Cook Islands, Easter Island, Fiji, French Polynesia, Galapagos, Juan Fernandez Islands, Nauru, New Caledonia, New Zealand, Niue, Norfolk Island, Papua New Guinea, Pitcairn Island, Samoa, Solomon Islands, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Wallis and Futuna
 


Copyright © 17 Nov 2006 00:42 Jens Drøgemüller, http://sycarita.bitz.dk